Ads 468x60px

Alabalık Izgara Tarifi


MALZEMELER

4 alabalık,
6 diş sarmısak,
iki fincan zeytinyağı,
1 baş soğan,
1.5 demet maydanoz,
3 tane defne yaprağı,
karabiber, tuz, kekik,
limon,
kekik,
su.

YAPILIŞI

Balıklar temizlenir, yıkanır.
Sarımsaklar dövülür. Soğanlar “yuvarlak yuvarlak”4 doğranır,
Yarım demet maydanoz ile defne yaprakları kıyılır,
Birbirlerine karıştırılır
Üstüne karabiber, kekik ve tuz konulur.
Bir fincan zeytinyağı dökülüp, karıştırılır,
Balıklar, bu karışım içine konur. 1,5 saat bekletilir.
Sonra, orta hararetteki ızgarada kızartılır.
1 fincan zeytinyağı ile 1 limonun suyu karıştırılır. Pişmiş balıkların üzerine dökülür.
Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiştirildikten sonra servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...