Ads 468x60px

Peynirli Tava Böreği Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
ince kıyılmış maydanoz (miktarı size bağlı)
1 yumurta
tuz
Tavayı yağlamak için sıvıyağ

Yapılışı

Derin bir kasede sıvıyağ, süt ve yumurtayı damak zevkimize göre tuz ilave ederek çırpıyoruz.
Tavamızı sıvıyağ ile iyice yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde tavamıza yerleştiriyoruz.
Üzerine hazırladığımız sıvı harçtan döküyoruz.
İkinci ve üçüncü yufkayı elimizle gelişigüzel parçalıyoruz.Kat kat yufka-sıvı harç olacak şekilde yerleştirmeye devam ediyoruz. İkinci yufkanın bir kısmı kalacak şekilde bunu tekrarlıyoruz.
Daha sonra bu yufkaların üzerine peynir-maydanoz karışımını eşit miktarda yayıyoruz. Harcın üzerine yufkaları döşemeye, araya sıvı harçtan dökerek devam ediyoruz.
Son yufkada, kenarda sarkan yufkayı da toparlayarak böreğimizi döşemeyi tamamlıyoruz. Sıvı harçtan üzerine de dökerek tavanın kapağını kapatıyoruz.
Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişiriyoruz. Alt kısım kızarınca bir tabak yardımı ile böreğimizi ters çevirip, diğer kısmını da pişiriyoruz.(Pişirme işlemi yaklaşık 25-30 dk sürüyor)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...