Malzemeler
1 su br. mercimek
1 soğan
1 su br. erişte
7 su br. et suyu veya su
1,5 yemek kş. salça
3 çorba kş tereyağı
Pul biber
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle 1-2 saat önce ıslattığımız mercimekleri süzünüz.Derin bir tencerenin içerisine küp küp doğradığımız soğanları salça ile kavuruyoruz.Ardından et suyunu veya suyuda tencereye ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Çorbamızın içine ıslattığımız mercimekleri tencereye ekleyip mercimekler piştikten sonra erişteyi de ilave ediyoruz.Daha sonra karabiberini ve tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakıyoruz diğer bir taraftan da tereyağı ve pul biberi kavurup hazır olan çorbaya ekliyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder