Ads 468x60px

Evde Ekmek Yapımı Tarifi

Malzemeler

6 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
Ilık su (sıcağa yakın)

Yapılışı

Tuz şeker ve mayayı biraz ılık su yardımı ile karıştıralım..
Unumuzu yoğurma kabımıza alalım..
Tuz, şeker ve mayalı suyumuzu unumuza ilave edelim..
Ilık suyumuzdan da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim..
Hamurun kıvamını altta tepside görüyorsunuz..
Yağladığımız bir tepsiye yoğurduğumuz ekmek hamurumuzu mayalanmak üzere yerleştirelim..
Hamuru tepsiye kolayca yaymak için elinizi biraz ıslatabilirsiniz.Üzerini de örtelim.
Hamurumuzu mayalanması için 1,5-2 saat kadar mayalandıralım..
Mayalanıp iki katı kabarmış olan hamurumuzu 180 derecede ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...