Ads 468x60px

Ev Baklavası Tarifi

Malzemeler

Hamuru için
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
yarım çay bardağı sirke
tuz
aldığı kadar un
1 paket nişasta
400 gr ceviz
yarım paket margarin 
250 gr tereyağı
Şerbeti için
1,5 Kilo şeker
1,5 litreden bir bardak fazla su

Yapılışı


Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. cevizler rondodan geçirilir yapılan hamur dört parçaya bölünür ve her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarılır. ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerilerine nişasta dökülerek büyütülür. 15 beze üst üste konulur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütülür. üzeren ceviz içi serpilir ve diğer bezelere de aynı işlem uygulanır tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesilir ve üzerine terayağı ve margarin eriterek dökülüp fırında pişirilir. Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerinden dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...