Ads 468x60px

Midye Dolması Tarifi


MALZEMELER

25 tane midye,
3 baş soğan,
1 su bardağı pirinç,
1 su bar­dağı zeytinyağı,
3 domates,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
yarım çay kaşığı tarçın,
yarım çay kaşığı ka­rabiber,
1 çorba kaşığı toz şeker,
tuz,
3 bardak ılık su.

YAPILIŞI

Pirinçler bol suda yıkanıp, süzülür
Tencereye zeytinyağı ve rendelenmiş soğanlar konur. Pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pirinçler ilave edilir. Rengi dönünceye kadar kavrulur.
Fındık ve üzüm ilave edilir, kavurmaya devam edilir.
Kabukları çıkarıldıktan sonra doğranmış domatesler, tarçın, karabiber, tuz ve şeker ilave edilir.
Ilık su ilave edilir. “Pilav” kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Midyelerin üstü temizlenir. Bıçakla ağızları açılır. İçlerinde ”tüylü” gibi görünen kısımlar makasla kesilip atılır. Sonra bol suyla yıkanır.
Sonra, pişen pilavdan yeteri kadar alınıp içlerine doldurulur.
Ağızları kapatıldıktan sonra tencereye dizilir.
Üstüne 2 bardak ılık su dökülür. Suyunu çekene kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...