Ads 468x60px

Ayva Tatlısı Tarifi


Malzemeler

4 -5 adet ayva
Toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Su
Kaymak

Yapılışı

Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeğini, çerini çöpünü ayıklayın. İç kenarları üste gelecek şekilde büyük bir tencereye dizin. Her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker dökün. Ayvaların yarısına gelecek kadar su doldurduğunuz bir kaba (yaklaşık 1 - 1.5 lt.) çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası ekleyin. Hazırladığınız suyu tencereye boşaltın. Ayvanın çekirdeklerini suya jöle kıvamını vermesi için ayvaların üzerine koyun ve pişmeye bırakın. Ara ara ayvaları ters çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra bir kaba alın, üzerlerine 2 yemek kaşığı sularından gezdirin ve soğumaya bırakın. Soğuduğunda kaymakla servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...