MALZEMELER
Yarım kilo bulgur,100 gram pirinç,
500 gram toz şeker,
yumurta iriliğinde ekmek mayası (veya 1 su bardağı eski boza),
su, tarçın,
sarı leblebi.
Bol suda, iyice ezilinceye kadar pişirilir. (Suyunu çektikçe, su ilave edilir).
Pirinç için de aynı işlemler uygulanır.
Sonra, ikisi de ince tel elekten ezilerek geçirilir.
Şeker ilave edilir. Orta ateşte 1-2 taşım kaynatılır. “Çorba” kıvamına gelince ateşten alınır.
Ara sıra karıştırılarak soğuması beklenir.
Ilıdığı zaman maya konur.
Ağzı kapatılır, ılık yerde 2 gün bekletilir.
Üstü “göz göz” olunca, içilebilir kıvama gelmiştir.
Üstüne tarçın ve sarı leblebi serpiştirilerek içilir.
su, tarçın,
sarı leblebi.
YAPILIŞI
Bulgurun içindeki yabancı maddeler ayıklanır.Bol suda, iyice ezilinceye kadar pişirilir. (Suyunu çektikçe, su ilave edilir).
Pirinç için de aynı işlemler uygulanır.
Sonra, ikisi de ince tel elekten ezilerek geçirilir.
Şeker ilave edilir. Orta ateşte 1-2 taşım kaynatılır. “Çorba” kıvamına gelince ateşten alınır.
Ara sıra karıştırılarak soğuması beklenir.
Ilıdığı zaman maya konur.
Ağzı kapatılır, ılık yerde 2 gün bekletilir.
Üstü “göz göz” olunca, içilebilir kıvama gelmiştir.
Üstüne tarçın ve sarı leblebi serpiştirilerek içilir.
0 yorum:
Yorum Gönder