Malzemeler
(20 adet için)
10 adet milföy hamuru
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı damla çikolata ya da ince doğranmış çikolata parçaları
1 yumurtanın sarısı
üzeri için pudra şekeri
Milföy hamurlarını elimizle bir miktar açıp ortadan ikiye bölerek iki adet üçgen elde ediyoruz.
Üçgenlerin üzerine tereyağ sürüp çikolata koyarak ay çöreği gibi katlı olacak şekilde sarıyoruz.
Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sardığımız milföyleri diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırına veriyoruz.
Kızarıncaya kadar pişirip, fırından aldıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
10 adet milföy hamuru
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı damla çikolata ya da ince doğranmış çikolata parçaları
1 yumurtanın sarısı
üzeri için pudra şekeri
Yapılışı
Tereyağını ocakta eritiyoruz.Milföy hamurlarını elimizle bir miktar açıp ortadan ikiye bölerek iki adet üçgen elde ediyoruz.
Üçgenlerin üzerine tereyağ sürüp çikolata koyarak ay çöreği gibi katlı olacak şekilde sarıyoruz.
Fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sardığımız milföyleri diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırına veriyoruz.
Kızarıncaya kadar pişirip, fırından aldıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder