Ads 468x60px

Talaş Böreği Tarifi

Malzemeler

1 paket milföy
300 gr kuşbaşı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kutu garnitür (ev yapımı da olabilir)
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta sarıısı
Susam, çörek otu

Yapılışı

Eti sıvı yağda kavurun, suyunu salıp çekince 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Garnitür ve baharatlarını ekleyip bütün malzemelerin birbirinin tadını alması için bir kaç dk. daha birlikte pişirin. Eğer hazır garnitür kullanacaksanız bir kaç kez iyice yıkayın. 
Milföyü oda sıcaklığında çözdürün. Her birinin ortasına bir yemek kaşığı dolusu etli harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Birleşme yerlerini alt tarafa getirip, yumurta sarısı sürüp susam - çörek otu serperek 180 derecede pişirin. 
İçine koyduğunuz harcın sulu olmamasına dikkat edin, milföy olduğu için hamur pişmemiş, yağlı gibi kalabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...