Ads 468x60px

Paşa Böreği Tarifi


Malzemeler

3 yufka
6-7 adet patates
süt
1-2 kaşık margarin
tuz
2 yumurta sarısı
100 gr kaşar peyniri

Yapılışı

Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Patatesleri haşlandıktan sonra ezerek süt (kıvamına göre katmanız gerekecek) ve margarin ile püre haline getirip, tuzunu ekliyoruz. Hazırladığımız bu püre böreğimizin iç malzemesini oluşturuyor.
Yufkalardan ilkini tezgahımıza serip üzerine bolca (heryerine gelecek şekilde) harcımızdan sürüyoruz. Daha sonra ikinciyi üzerine koyup, harç sürme işlemini yineliyoruz.Son olarak üçüncüyü de üzerine koyuyor ve yine bolca harç döküyoruz ve yayıyoruz. Sonrasında üst üste bulunan yufkalarımızı kalın bir rulo şeklinde sarıp bir tepsi yada tabağa alıp buzdolabından en az 30 dk dinlendiriyoruz. (Bir gece önceden de yapıp, ertesi gün misafirleriniz gelmeden önce pişirebilirsiniz) Ne kadar uzun kalırsa o kadar rahat dilimlenecektir.
Fırınımızı 180 derece ısıtıyoruz. Tepsimizi sıvıyağ ile iyice yağlıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip, yumurta sarıları ile karıştırıyoruz.
Rulo halindeki böreğimizi ekmek dilimler şekilde (ne kalın ne ince olacak) kesip yan yatırarak tepsiye diziyoruz ve üzerlerine yumurtalı kaşarlı harçtan bolca sürüyoruz.
Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...