Ads 468x60px

Kısır Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
5 - 6 demet taze soğan
Bol limon suyu, zeytinyağı
Tuz

Yapılışı

Salçaları sıcak suyla eriterek açın. Bulguru tuzla karıştırarak salçalı suyla ıslatın ve ağzını kapatıp bulgurları şişmeye bırakın. Soğanları ve maydanozları küçük küçük doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeleri bulgura ekleyin, limon suyu ve yağını da ekleyip iyice karıştırın.  
Dilerseniz küp doğranmış domates, nar ekşisi, kıvırcık, taze nane de ekleyebilir, baharat olarak ise kimyon, karabiber ve kırmızı biber kullanabilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...