Malzemeler
4 adet tavuk but (baget)2 adet dilimlenmiş patates
1 adet dilimlenmiş havuç
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
tuz - karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Bagetleri düdüklüde 1 bardak su ile sadece 5 dk kadar haşlıyoruz (Bu yemeğin fırında daha çabuk pişmesini sağlayacak)Fırın tepsisine haşlanan bagetleri dilimlenmiş patatesleri, havuçları koyup tereyağını bagetlerin üzerlerine paylaştırıyoruz.
Domates rendesi, salça, tuz, karabiber ve tavukları haşladığımız su ile bir sos hazırlayıp bunu yemeğin üzerine döküyoruz.
Fırını 200 derecede ısıtıp yemeğimizi patatesleri yumuşayıp tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder