Ads 468x60px

Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Malzeme

1çay bardağı zeytin yağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pilavlık pirinç
40-50 arası kabak çiçeği
2 yemek kaşığı kuş üzümü
İki avuç kuru nane
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yeterince tuz ve karabiber
4 adet kuru soğan
2 su bardağı su

Tarifi

Kabak çiçeklerinin açılmaları için bir kap dolusu soğuk suyun içine atıyoruz.
Kuş üzümlerini ayıklıyoruz ve bir kabın içinde üzerini örtecek kadar su doldurup bekletiyoruz.
Soğanları küçük küçük doğruyoruz.Bir tencerenin içine zeytinyağı, dolmalık fıstık, tuz koyup kavuruyoruz.
Bunların üzerine süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz.
Birkaç kez karıştırdıktan sonra süzdüğümüz kuş üzümünü, 1 su bardağı suyu, tuzu ve baharatı ilave ediyoruz
Pirinci ezmeden karıştırıyoruz ve suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Harcımız soğuduğu zaman kabak çekirdeklerinin ortasındaki küçük çene bölümünü bıçağın ucuyla kopartıp atıyoruz.Sap kısmını alıyoruz.Fazla sıkıştırmıyoruz ve çiçeğin parçalı olan kısmının biraz daha altındaki bölüme hazırladığımız harcı koyuyoruz.Kabak çiçeğinin parçalı olan uçlarını karşılıklı olarak kapatıyoruz.
Sap kısmı altta kalacak şekilde tencerenin içine yan yana diziyoruz.Dolmaların üzerine 1 su bardağı su gezdiriyoruz.Dolmaların üzerine geniş ve düz olan bir tabağı kapatıyoruz ve ocağa koyuyoruz.
Önce yüksek ateşte 1 defa kaynatıyoruz ardından, ocağı kısıp yarım saat pişiriyoruz.
Servis tabağına alırken nazik bir şekilde alıp dağılmamasına özen gösteriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...