Malzemeler:
(8 adet börek için)
2 adet yufka
4 adet patates (orta boy)
1 adet kurusoğan
tuz-karabiber-kırmızı biber
su-sıvıyağ
yumurta sarısı
Kuru soğanları ufak ufak yemeklik doğrayıp, bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca patatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek lezzetlendiriyoruz.
Bir kasede 1 su bardağı su ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ (mısırözü kullandım) karıştırıyoruz.
Yufkalardan birini tezgaha serip su-yağ karışımı ile iyice ıslatıyoruz. Yufkayı 4 eşit parçaya bölerek, geniş kenarına iç malzemeden koyup önce rulo yapıp sonra gül şeklinde sarıyoruz.
Diğer parçalara da bunu uygulayıp 8 adet börek elde ediyoruz.
Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek ısınmış fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
2 adet yufka
4 adet patates (orta boy)
1 adet kurusoğan
tuz-karabiber-kırmızı biber
su-sıvıyağ
yumurta sarısı
Yapılışı
Patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra bir çatalla iyice eziyoruz.Kuru soğanları ufak ufak yemeklik doğrayıp, bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca patatesleri ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek lezzetlendiriyoruz.
Bir kasede 1 su bardağı su ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ (mısırözü kullandım) karıştırıyoruz.
Yufkalardan birini tezgaha serip su-yağ karışımı ile iyice ıslatıyoruz. Yufkayı 4 eşit parçaya bölerek, geniş kenarına iç malzemeden koyup önce rulo yapıp sonra gül şeklinde sarıyoruz.
Diğer parçalara da bunu uygulayıp 8 adet börek elde ediyoruz.
Fırını 180 derecede ısıtıyoruz.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürerek ısınmış fırına veriyoruz. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder