Ads 468x60px

Simit Tarifi

Malzemeler

4-5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
aldığı kadar su
Üzerine
yarım su bardağı kadar pekmez
yarım su bardağı kadar su
yeterince susam

Yapılışı

Un ve diğer malzemeler karıştırılır, aldığı kadar ılık su eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur; üzeri örtülüp 15-20 dakika kadar dinlendirilir. Su ve pekmez karıştırılıp sos hazırlanır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça kolartılıp yuvarlanır ve uzun bir şerit yapılır. Hazırlanan şerit ikiye katlanıp, uçları döndürülür ve birleştirilerek simit şekli verilir. Önce pekmezli suya, sonra susama batırılıp her tarafı susama bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır. 180 derece fırında susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...