Malzemeler
200 gr. kıyma
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1.5 lt. su
Yapılışı
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda çevirerek kızartın.
Pirinci suyla haşlamaya bırakın. Pirinçler yumuşayınca nohut ve köfteleri ekleyin. Yoğurt, un ve yumurtayı bir kasede çırpın üzerine çorbanın suyundan azar azar alarak ılıklaştırın. Çorbanın sıcaklığına yaklaştığında yavaşça çorbaya dökün ve çorbayı karıştırarak pişirmeye devam edin. Bir kaç taşım daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane dökerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder