Ads 468x60px

Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler

1 tane koyun karaciğeri,
1 demet maydanoz, 
1 demet yeşil soğan, 
3 çorba kaşığı un, 
1.5 su bardağı zeytinyağı,
Tuz, kırmızıbiber,
su 

Yapılışı

Ciğer yıkanır, üstündeki  zar bıçağın ucuyla soyulur.
Fındık iriliğinde doğranır. Yemeğe yarım saat kala unlanır. 
Zeytinyağı tavada kızdırılır. 1 kevgir ciğer konur.
Sertleşinceye kadar dokunulmaz. Sonra kevgirle karıştırılır.
Ciğerin tamamı aynı şekilde “kurutmadan” kızartılır.
Tavadan alınan ciğerler tencereye konur.
Üstüne tuz ve kırmızı biber konur. Ağzı kapatılır.
5 dakika sonra servis tabağına alınır.
Üstüne doğranmış soğan ve maydanoz karışımı serpiştirildikten sonra servis yapılır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...