Malzemeler
1 tane koyun karaciğeri,
1 demet maydanoz,
1 demet yeşil soğan,
3 çorba kaşığı un,
1.5 su bardağı zeytinyağı,
Tuz, kırmızıbiber,
su
1 demet yeşil soğan,
3 çorba kaşığı un,
1.5 su bardağı zeytinyağı,
Tuz, kırmızıbiber,
su
Yapılışı
Ciğer yıkanır, üstündeki zar bıçağın ucuyla soyulur.
Fındık iriliğinde doğranır. Yemeğe yarım saat kala unlanır.
Zeytinyağı tavada kızdırılır. 1 kevgir ciğer konur.
Sertleşinceye kadar dokunulmaz. Sonra kevgirle karıştırılır.
Ciğerin tamamı aynı şekilde “kurutmadan” kızartılır.
Tavadan alınan ciğerler tencereye konur.
Üstüne tuz ve kırmızı biber konur. Ağzı kapatılır.
5 dakika sonra servis tabağına alınır.
Üstüne doğranmış soğan ve maydanoz karışımı serpiştirildikten sonra servis yapılır.
Zeytinyağı tavada kızdırılır. 1 kevgir ciğer konur.
Sertleşinceye kadar dokunulmaz. Sonra kevgirle karıştırılır.
Ciğerin tamamı aynı şekilde “kurutmadan” kızartılır.
Tavadan alınan ciğerler tencereye konur.
Üstüne tuz ve kırmızı biber konur. Ağzı kapatılır.
5 dakika sonra servis tabağına alınır.
Üstüne doğranmış soğan ve maydanoz karışımı serpiştirildikten sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder